Kiitoksia kannustuksesta! En ole vielä aloittanut uusista langoista, mutta sen sijaan aloitin viime marraskuussa Kädentaidot-messuilta ostetut Cadenzat. Nehän ovat melkein uusia.

Kolmen illan uurastus ompelukurssilla tuotti tulokseksi pitkän hameen. Kangas on edellisellä ompelukaudellani noin 10 vuotta sitten ostettua puuvillagabardiinia. Ilmeisesti suunnittelin siitä jotain jakkupukua, mutta en ensinnäkään ole jakkupukuihmisiä enkä ole ollut ja toivottavasti en joudu olemaankaan sellaisissa töissä, joissa jakkupuku on välttämätön. Niinpä sitten tuo toistaiseksi tarpeeton vaatekappale jäi tekemättä. Nyt kaivoin kurssin alettua kankaan esiin ja päätin tehdä siitä vaatteen, jota takuulla tulee pidettyä.

Hame1

Hame on koottu kuudesta samanlaisesta kaitaleesta. Kaava oli Modassa 4/99. Hameessa on vuori, ja sivulla on vetoketjukiinnitys. Opettaja kehotti minua ompelemaan helman käsin. Ei ole käsinompelu mielipuuhiani, ja tuota helmaahan hameessa riitti. Ei siinä kuitenkaan mennyt kuin tunti, mutta hartiat ja etusormi olivat sen jälkeen kipeitä. Lisäksi jouduin laiskanläksyyn silityksestä, sillä suosimani äkkiä kaikki ikävät hommat alta pois -taktiikka ei tuonut toivottua tulosta, vaan piti ottaa rauta uudestaan kauniiseen käteen ja työskennellä rauhallisesti.

Laitetaan vielä kuva koko immeisestä. Olisi pitänyt kietaista kaulaan jokin huivi. Paitakin on ihan rutussa, mutta onpahan ainakin hame silitetty kunnolla.

Hame2

Minulla oli tarkoitus juhlistaa jotenkin blogin 2-vuotissynttäreitä, mutta muistelin aloittaneeni bloginpidon vasta marraskuussa. Merkkipäivä oli kuitenkin jo syyskuun puolella. Haluan kuitenkin lausua muutaman sanasen tässä yhteydessä. Monet sanovat aloittaneensa blogin muistikirjaksi itselle ja ovat sitten huomanneet saaneensa lukijoita. Minulla oli päinvastaiset intressit, sillä halusin päästä esittelemään upeita töitäni kansalle ;). Sittemmin olen huomannut, että tarkistan usein blogista, esimerkiksi paljonko lankaa meni johonkin työhön tai etsin ohjeiden linkkejä kirjoituksistani. Kauheasti en käsityömaailman ulkopuolelta asioistani kertoile, joten jos haluaa tietää, mitä minulle oikeasti kuuluu, ei kannata tyytyä pelkästään blogin tietoihin. Katsotaan saanko myöhemmin aikaiseksi juhlintaa, ilmapalloja ja arvontaa, mutta toistaiseksi ohitamme syntymäpäivät näin vaatimattomasti.