Niin se ihmisen mieli muuttuu. Vielä vuosi sitten olin sitä mieltä, etten ikinä pukeudu ruskeaan. Sittemmin ovat tummat, luonnonmustan kaltaiset ruskeat ruvenneet miellyttämään. Punaruskeista ja suklaanruskeasta en pidä edelleenkään, paitsi tietysti siinä tapauksessa, jos viimeksi mainittu on syötävässä muodossa. Valmistuneen liivikkeen lisäksi kaikki kaksi puikoilla olevaa työtäni ovat tummanruskeita.

Vestish1

Vestish   
Ohje: Robin Dodgen malli
Lanka: Wolle Rödelin Borkum (45 % viskoosia, 40 % puuvillaa, 15 % pellavaa, 50 g = 100 m), väri 1458
Langankulutus: 370 g

Puikot: 3 mm, resoreissa ja kauluksessa 2,5 mm
Aloitettu: 5.7.2008
Valmistunut: 6.8.2008

Heidelbergin reissulla meillä oli ilo asua paikassa, jossa oli nettiyhteys ja lisäksi Wolle-Rödelin myymälä kävelymatkan päässä. Kävin kaupassa hypistelemässä lankoja ja sitten ryntäsin Ravelryyn etsimään sopivia ohjeita. Niinpä kotiinviemisenä oli puoli kiloa pellavasekoite Borkumia sekä päätös neuloa Vestish-slipari (muuta lankaahan minä en tainnut ostaakaan...). Erityisesti mallissa minua miellytti olkaimina jatkuva kaulus.

Vestish3

Neuloin slipariin sivukavennusten sijaan samanlaiset muotolaskokset kuin Hilja-liivissä. Niillä sai pois ylimääräistä tilaa vyötärön kohdalta, mutta silti slipari on hiukan liian iso. Saa, nähdä, venähtääkö se käytössä lisää. Taskut jätin pois.

Borkum oli mukavaa, mutta halkeilevaa lankaa. Langanpäät liestyivät tosi pahasti. Neulepinnasta tuli kuitenkin kaunista ja elävää, vaikka joustamattoman langan neulominen kolmosen puikoilla vaatikin välillä hermoja.

Vestish4

Vestish2