Ajattelin Sukkasadon kunniaksi keskittyä jonkin aikaa pelkkiin sukkiin. Peräti viisi päivää jaksoin tehdä niin, mutta sitten piti saada jotain kivaa ja nopeaa puikoille. Minä en edelleenkään rykäise sukkia tuosta vain. Olen neulomassa kapeaa huivia Heidelbergista kotiutuneesta Mondosta, jota tuli ostettua kerä liikaa huiviin nähden. Tekaisin siis "loppulangasta" kämmekkäät, vaikka itse huivi vielä kesken onkin.

Fetching1

Fetching
Ohje: Knitty Summer 2006
Lanka: Lana Grossa Mondo (52 % villaa, 48 % puuvillaa, 50 g = 120 m), väri 015
Langankulutus: 40 g
Puikot: 3 mm
Aloitettu 6.9.2008
Valmistunut 7.9.2008

Minulla on kapoiset kädet ja löysä käsiala, joten uskaltauduin valitsemaan ohuemmat langan ja pienemmät puikot kuin ohjeessa. Tein palmikonkiertoja sekä ranteeseen että yläreunaan yhden enemmän kuin neuvottiin. Yläreuna olisi voinut olla vähän pidempi, mutta on hankala sovittaa käsinettä, jossa ei ole peukalokiilaa eli peukun kohta on ummessa (kuin entinen lehmä... pakko oli saada tämäkin puujalkavitsi kerrottua).

Kämmekkäät syntyivät vuorokauden sisällä, mutta toisen lapasen syndrooma ehti kuitenkin iskeä. Ensimmäinen hanska tekeentyi melkein yhdeltä istumalta, mutta toista räpelsin muutaman kerroksen pätkissä. Yleensä teen parilliset kappaleet yhtäaikaa kaksilla puikoilla, mutta toiset vapaat kolmosen pyöröt (minähän teen käsineet ym. taikalenkin avulla) olisivat olleet 200 cm pitkät. Arvelin, että hyppynaru ei oikein toimisi näin pienessä työssä.

Kämmekkäät ovat kätevä syyskauden asuste. Tykkään myös kovasti kämmekäs-sanasta ja arvostan suomen kielen kekseliäisyyttä. Englanninkieliset taitavat puhua vain sormettomista hanskoista, ressukat. Ravelryssä on esittelyssä yhteensä 6993 Fetchingit, joten ihan pioneeriryhmään en päässyt. Neilikka on peräisin reilun viikon takaiselta Tallinnan reissulta. Pidän neilikoista tosi paljon, ja ne ovat vielä niin kestäviäkin.

Fetching2

Otin Boteh Scarfista kuvan salamavalolla, ja nyt värit toistuvat oikeampina kuin edellisen kirjoituksen ulkokuvissa.

Boteh4

Mainos: Huutiksessa on myynnissä mm. Kalevalaneuleet-kirja sekä kasa pyöröpuikkoja, koska minusta on tullut Addi-rajoitteinen.