Viime postauksessa tuli jo retosteltua, että minulla on fiksu mies. Ja fiksuus ilmentyi jälleen: mies ehdotti, että lähdetään Askaisiin tutustumaan Louhisaaren kartanoon. Mies yritti selittää, että se on historiallisesti merkittävä 1600-luvulla rakennettu aateliskartano, jossa mm. marsalkka Mannerheim on syntynyt, mutta vierailun pohjimmainen syy oli tietenkin se, että alueen kahvilapuodissa myytiin Louhisaaren lampaiden villaa. En kuitenkaan riehaantunut tyystin, vaan aatelisympäristön hengessä tyynen arvokkaasti valitsin neljä vyyhteä, vaikka mieli olisi tehnyt neljääkymmentä.

738720.jpg

Värjäämättömiä lankoja oli mustanruskean ja beigen lisäksi luonnonvalkoisena ja harmaana. Lisäksi myynnissä oli värjättyjä lankoja, sekä yksivärisiä että raidallisia, mutta niiden ostamisesta pidättäydyin (tällä kertaa). Namiakin ostettiin ja todettiin niiden olevan niin kirpeitä, ettei voi syödä kuin yhden kerrallaan. Säästöpakkaus siis.

Päkäpäitä käyskenteli Louhisaaren laitumilla; tosin niitä ei päässyt lähempää katselemaan.

738713.jpg

Kartanon piharakennuksessa oli isohko käsityöhuone, jossa oli kangaspuita, rukkeja, kirjontakehikoita, nypläystyyny ym. asiaankuuluvaa välineistöä.

738707.jpg

Automatkalla sain torkkumisen ja navigaattorina toimimisen lisäksi neulottua vauvan kypärämyssyn Novitan Wool Neliraidasta. Ohje myssyyn on ollut Woolin vyötteissä ja se oli nyt myös uusimmassa Novitassa. Päähine menee samalle pikkuiselle kuin edellisen postauksen korttikin.

738723.jpg