Eilen oli neulojien pikkujoulut ja illan kohokohtia oli mörvelönäyttely. Tekijät ylpeinä esittelivät omat saavutuksensa ja kertoivat tarinat niiden takana.

Itselleni yhdistelmä virkkaus ja pesukonehuovutus on osoittaunut parhaimmaksi mörvelögeneraattoriksi. Vein näyttelyyn viime jouluksi tehdyt sydänviritelmät sekä uusimman tuotokseni, mörvelöpupun. Pupu on virkattu Talvi-Novitan ohjeella, mutta lehden puput olivat hiukan sopusuhtaisemman näköisiä. Mutta huomatkaa minun pupuni timmi vatsa; se harrastaa selvästikin bodausta! Neuletapaamisessa pupu ristittiin Taneliksi, tuttujen kesken Tane vain. Pikkujoulujen kunniaksi Tane laittoi kaulaansa kravatin.

298625.jpg

Kunnon pikkujoulutyyliin vaihdoimme lahjoja. Minä raaskin luopua parista kerästä vuosikertalankaa ja niiden kaveriksi tein huovutetun pikkulaukun. Itse sain lahjaksi vihreää Maija-lankaa, jouluisen pupukortin ja suklaapatukan, joka kuvanottovaiheessa oli jo tullut maallisen vaelluksensa päähän.

298626.jpg

Viime aikojen tuotoksia on Tychus-pipo miehelle Isoveljestä. En tiedä, onko tuo nypykkä päälaella asiaankuuluva vai pitäisikö sitä tasoittaa. Ohjeen mukaan pipoon olisi pitänyt tulla viisi kiilamaista kappaletta, mutta totesin myssyn jo neljän kohdalla riittävän suureksi. Malli oli kyllä kiva. Varmaan itsekin tarvitsen piakkoin uuden pipon!

298624.jpg