Puikot ovat käyneet kuumina, kun olen tikuttanut hamsterigrammoja kokoon. Kaksi ensimmäistä helmikuun viikkoa meni aikamoista neuletympäännystä potiessa, mutta sitten alkoi helpottaa. Yritän saada tässä kuussa kulutettua kaksi kiloa lankaa. Sehän ei ole kuin vajaa 50 % viime vuoden yli neljän kilon saldostani, mutta 7900 % suurempi kuin ensimmäisen viikon 25 g:n tulokseni. Tuo 25 g on taas puolestaan 98,75 % pienempi kuin tavoitepainoni kaksi kiloa. Vekkuleita kavereita nuo prosentit!

Mutta asiaan. Tai ei ihan vielä sentään. En ole tykännyt esiintyä valokuvissa sitten lapsuusaikojen. Kun mieskään ei oikein innostunut ole henkilökuvauksesta, tuloksena on pökkelöitä ja vielä pökkelömpiä asetelmia. Nyt viimein oivalsin, että kuvia voi ottaa itse itsestään itselaukaisimen avulla. No, eivät kuvat juuri vähemmän pökkelöitä ole, mutta minulla oli ainakin hauskaa, eikä tarvinnut pelätä, että kuvaaja hermostuu 15 sekunnin kuluessa. Kameran suuntauksen kanssa oli ensimmäinen opetteleminen:

1332249.jpg

Mutta eikös olekin kivat sukkikset! Ja nyt päästään viimein asiaan:

1332259.jpg

Linen Trumpet Skirt    
Ohje: Interweave Knits Spring 2008
Koko: pienimmän koon silmukat, todellinen koko n. L            
Lanka: Novitan Malibu (50 % puuvillaa, 50 % polyamidia), väri 317

Langankulutus: 690 g
Puikot: 3,75 mm

Hamehan vilahti jo blogissa alkuvaiheissaan, ja on siis minun neulehistoriassani todella harvinainen tapaus: aloitettu heti tuoreeltaan lehden ilmestymisen jälkeen. Alun yli 400 silmukkaa väheni työn kuluessa miellyttävään määrään, reiluun sataan. Pelkäsin langan riittävyyttä, mutta sitä jäi varastoon täysi kerä, joten olisi ollut vara neuloa muutama sentti lisää. Toisaalta taas pohjepituinen hame näyttää minusta tätimäiseltä, joten puolensa tälläkin. Ilmojen lämmittyä hamonen pääsee kyllä käyttöön.

Ja näin hulmuu helma...

1332262.jpg

...ja helma hulmuu näin!

1332254.jpg