Monien vaiheiden kautta sain itselleni hiukkasen mörveltävät kotitossut. Aloitin virkkaamaan lahjatossuja hahtuvasta Virkun ohjeella, mutta alkoi tuntua siltä, että homma menee pieleen, joten lopetin virkkaamisen yhteen tossuun. Heitin tuotoksen kuitenkin koneeseen, ja kävi kuten arvelinkin: töppönen oli ihan liian iso. Tossukka jäi kuivamaan kylppärin lattialle (meillä on lattialämmitys).

Mies oli sovittanut tossua jalkaansa ja ilmoitti, että tahtoo sen itselleen ja parin sille myös. Varmistin, että ethän sinä nyt marjapuuronpunaisia tossuja halua. "Nehän voi värjätä", mies totesi. Näin selkeä suunnitelma sai minut hiljaiseksi, ja niin virkkasin tossulle kaverin ja huovutin sen. Minulla oli menossa koneeseen tummanharmaaseen värikylpyyn ärtsynvihreä takki, joten tossut pääsivät seuraksi. Taaskaan asiat eivät menneet, kuten piti: tossukat olivat kutistuneet, mutta jääneet värjäytymättä. Siis eikö 100 % villa värjäydy?!? Ärtsynvihreä takki muuttui hillityksi metsänvihreäksi, joten värissä ei ainakaan vikaa ollut.

Tossuista tuli siis lopulta minun jalkaani sopivat. Toinen on tosin vähän isompi, ja ne ovat eriväriset, koska käytin liukuvärjättyä hahtuvaa. Kyllä näillä kuitenkin kotona hiippastelee. Yllättävän liukkaat pohjat tossuissa on, joten saa parketilla olla varovainen. Kai miehellekin pitää jossain vaiheessa tossut virkata, kun tuli jo luvattua.

1224765.jpg

Kotitossut
Ohje: Virkku
Koko: nainen
Lanka: virolainen liukuvärjätty hahtuva
Langankulutus: 90 g
Virkkuukoukku: 6 mm