Meillä on menossa "Vasara ja nauloja" -operaatio: laudoitetaan talon ulkoseinää. Tosin päätettiin laittaa aluksi yksi seinä ja pitää sitten taukoa., mikä lienee hermojen kannalta tervetullut juttu. Olen kuunnellut nakutusta muutaman päivän ja pitänyt yllä keittiötä. En ole mitään ehtoisa emäntä -tyyppiä enkä todellakaan halua profiloitua kauhanvarren jatkeena, mutta totuus on, että mieluummin väännän keittiössä makaronilaatikkoa kuin raksalla vinoon lyötyjä nauloja.

Ei siis ole esiteltävänä neuleita. Pari korua ja läjä silmukkamerkkejä kyllä valmistui ennen vasaroinnin aloittamista. Keskimmäisessä korussa on käytetty Budapestista ostettuja epäsäännöllisen muotoisia helmiä. Ylin koru on pujoteltu toukokuun Suuressa käsityölehdessä olleen ohjeen mukaan.

Koruja1

Leppäkertuista olen tykännyt aina. Kaulakoruun leppishelmet on vain laitettu vaijeriin ilman muita härpäkkeitä. Rannekorusta tuli hiukan liian lyhyt, joten täytyy pujotella se uudestaan muutaman lisähelmen kera.

Koruja2

Viime vuonna oli onni myötä fufo-tempauksen arvonnassa. Päätin laittaa vahingon kiertämään ja otin yhteyttä fufo-emäntä Helmikseen. Kuvailin tarkasti, mitä palkinto sisältää, ja niinhän siinä kävi, että arpa osui Helmikseen itseensä, joten se siitä ylläripaketista. Lähetys oli hyvin pienimuotoinen itse saamaani jättipakettiin verrattuna: se sisälsi setin silmukkamerkkejä, kotitekoisen kortin ja vähän makeaa suuhunpantavaa. Silmukkamerkkejä syntyi samalla enemmänkin, ja ne ovat myynnissä Huuto.netin kautta.

Helmiksen merkit

Annelta saadun vinkin avulla olen ratkaissut kuvien leviämisongelman. En ollut aiemmin hoksannutkaan, että kuvien kokoa saa säädettyä Vuodatuksen kirjoitustilassa. Nyt ei tarvitse enää mutista tästä aiheesta. :)