No onkos tullut talvi, nyt kesän keskelle... Kovasti tuli lumihiutaleet mieleen, kun virkaasin salomoninsolmuhuivia, jossa solmukat asettuvat kuuden ryhmiin.

2574874103_9f1a4cb258.jpg?v=0

Huivinen
Malli: Virkun blogista
Lanka: On-linen Linie 39 Summer (70 % bambua, 30 % puuvillaa, 50 g = 100 m), väri 101
Langankulutus: 185 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Aloitettu: maaliskuussa (muistaakseni)
Valmistunut:  12.6.2008

Oli mukava solmuilla vaihteeksi. Milelestäni oli myös näppärä tapa siirtyä kerrokselta toiselle pylvään avulla sen sijaan, että tulisi kaksi solmua päällekkäin. Tosin tuplasin pylvään kaksoispylvääksi, koska reuna tuntui kinnaavan. Huivi on pingotettu laiskan naisen tyyliin: riepu likoamaan suihkussa käynnin ajaksi, ylimääräiset vedet puristellaan pois tallomalla (jalathan on juuri jynssätty puhtaiksi) ja lopuksi koko komeus viritellään kuivamaan kylppärin lattialle.

2575702536_4b49a1a4e6.jpg?v=0

Bambulanka ei edelleenkään ole suosikkini. Se halkeilee ja lipsuu, ja lisäksi yhteen lankakerään muodostui megaluokan ei päätä ei häntää -solmu. Väri on kyllä kaunis, luonnonvalkoista ja vaaleanruskean sävyjä. Minulla on tarkoitus pitää huivia kaulan ympäri kääräistynä sitten joskus, joten kyllähän bambu ihanan pehmeää siihen tarkoitukseen on.

Tämä oli ensimmäinen valmistunut työni Fufo-tempaukseen. Huivin piti olla nopeasti rykäisty pikkutyö, mutta niinpä se vain jäi unohduksiin pariksi kuukaudeksi. Yritän saada jonkin muunkin ufon tehtyä kuun aikana valmiiksi. Liekö ollut fufo-kuukauden ansiota, sillä sain viimeinkin järjestettyä ruokaohjekansioni. Minulla on ollut monen vuoden Yhteishyvän ruokaliitteet tallessa tarkoituksena käydä läpi ne joskus. Nyt tuo kasa alkoi tympiä, joten joskuksesta tuli nyt. Leikkasin kiinnostavat ohjeet irti ja kiinnitin ne kaksipuoleisella teipillä reseptikirjaseen; sehän kävi askartelusta. Viidentoista sentin epämääräinen lehtipino häipyi keittiön hyllystä, ja samalla löytyi paljon kokeiltavia ohjeita.