Kirjoittelen hiukan tietoja lankakaupoista, joissa kävin Kölnissä ja Heidelbergista, jos tiedoista olisi apua jollekulle Saksaan suuntaavalle. Kölnin lankakaupoista on kirjoitettu Lankaostoksilla ympäri maailman -blogissa, josta minäkin tietoni sain. Yritin pärjätä saksan kielellä (paino sanalla yritin), joten en osaa kertoa, miten liikkeissä pärjää englannilla. Kokemuksieni mukaan lankaostosten teko onnistuu mainiosti ilman yhteistä kieltäkin. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla.

2540854169_62d6dd9080_m.jpg

Kölnissä kävin kahdessa lankakaupassa. Molemmat sijaitsevat alle kilometrin päässä päärautatieasemalta.

Maschenkunst nettisivut
Christophstrasse 9-11 (pyhän Gereonin kirkon lähellä). Myynnissä oli paljon erimerkkisiä sukkalankoja, puuvillalankoja sekä mm. Jitterbugia ja yllättäen (?) Wetterhoffin Silviaa. Puolisolle tarjottiin kuppi kahvia, joten sain rauhassa katsella lankoja. ;)

Casa Lana nettisivut
Schwertnergasse 1 (oopperan lähellä). Schwertnergasse on pikkukatu, jota ei ole kaikkiin karttoihin merkitty. Katu on Tunisstrassen suuntainen ja sijaitsee Breite Strassen ja Glockengassen välissä. Myynnissä oli lähinnä Lana Grossan lankoja. Alla oleva kuva on myymälästä.

2540852393_1f7c4ec59c_m.jpg

Heidelbergissakin pistäydyin kahdessa lankakaupassa ja lisäksi lankaa löytyi Galeria Kaufhof -tavaratalosta Hauptstrassen alkupäästä. Siellä oli myynnissä sukkalankoja sekä jonkin verran muitakin lankoja, jotka oli poikkeuksellisesti aseteltu hyllyyn väreittäin, ei laaduittain. Hintataso oli hiukan kalliimpi kuin varsinaisissa lankakaupoissa; esim. ohut raidoitettu sukkalanka maksoi 8 e, kun se muualla maksoi 6-7 e.

Wolle Rödel nettisivut
Hauptstrasse 99. Vanhassa kaupungissa sijaitsevassa myymälässä oli luonnollisesti pääasiassa Wolle Rödelin lankoja, mutta joukkoon mahtui myös mm. Regiaa ja Opalia. Myös kirjontatöitä ja -tarvikkeita oli tarjolla. Ostin mm. mielenkiintoisen oloista Borkum-lankaa, viskoosi-puuvilla-pellavasekoitetta.

2541676206_d086e31f99_m.jpg

?
Ladenburger Strasse 18. Unohdin katsoa liikkeen nimen, unohdin ottaa valokuvan (maailman ohuimmat kirjat: Maartsi ostoskonsulttina). Joka tapauksessa pieni, mutta valikoimaltaan kiinnostava lankakauppa sijaitsee Neuenheimin kaupinginosassa toisella puolella jokea vanhaan kaupunkiin nähden. Kävelymatka ei kuitenkaan ole pitkä. Sisäänkäynti myymälään on Lutherstrassen puolelta. Hyllyillä oli varsinkin Lana Grossan tuotteita sekä monia muita laadukkaanoloisia lankoja.

2540853401_017316829a_m.jpg

Kaupallisen kirjoituksen jatkeeksi voinen mainostaa, että tekemiäni silmukkamerkkejä on myynnissä Secret Woolissa.

2541674312_e6235b10e8_m.jpg