Maistuisiko palanen lohta? Eikä sitten kannata välittää mustista tai violeteista pilkuista. Vähän pääsi kala eltaantumaan, mutta eiköhän sitä voi syödä ihan turvallisesti...

Sukat2

Melkein polvisukat    

Ohje: kärjestä aloitettu, 56 s, lisäilyä pohkeessa
Lanka: Fortissima Socka Color (75 % villaa, 25 % polyamidia, 100 g = 420 m), väri 12/Ayers Rock
Langankulutus: 100 g

Puikot: 2 mm
Aloitettu: 18.7.2008 +/- 1 pv
Valmistunut: 3.8.2008

Sukat olivat minulla matkaneuleena, ja päämääränäni oli neuloa niin pitkät sukat, kuin 100 g:n kerästä tulee. Sukat jäävät ikävästi 15 cm polven alapuolelle, joten tästä lähtien tiedän varata pitkiin sukkiin 150 g. Tarkoitukseni oli aloittaa raidoitus samassa kohtaa molemmissa sukissa, mutta kelasin lankaa edestakaisin enkä saanut niitä rimmaamaan. Neuloessa sitten kyllä näki värinvaihdot selvästi, mutta en jaksanut enää purkaa. Merkittäköön toimenpidelistalle: neulo mallitilkku, jos raitalangan aloituskohta ei muuten löydy. Olisi kyllä pitänyt ainakin jättää valkoinen raita toisen sukan aloituksesta pois. Nyt se näyttää irvistävän. Ja vähän tiukatkin tuli; 60 s ensi kerralla. Kaikin puolin nämä(kin) olivat opettelusukat. Eiköhän kohta ala tulla priimaa! (Eiköhän lehmätkin lennä.)

Sukat1

Lanka on Fortissiman Mexico Country Colors -sarjaa, nimeltään Ayers Rock. Eipä noilla langan nimillä kauheasti ole tekemistä Meksikon kanssa; Ayers Rockhan sijaitsee Australiassa. Tämä lienee nyt sitä globalisaatiota. Sukista olisi pitänyt tulla tällaiset, mutta minun versiossani mustat pätkät ovat missä sattuu. Kerrankos sitä rumasukkalanka pettää.

Sukissa on suosikkikantapääni eli tiimalasi. Mitä varten siinä on puolivälissä neulottava kerros ympäri kaikilla silmukoilla? Voisiko sen jättää pois? Näissä sukissa perusväri vaihtui niin pitkissä jaksoissa, ettei ongelmia tullut, mutta toisenlaisessa raitalangassa voisi tulla hassu raita tuon puolivälikerroksen vuoksi.

Sukat3