Haarukkapitsihuivi oli jo uhkaavasti ufoutumisuhan alla, mutta sisukkaasti väkersin huivin loppuun. Haarukkapitsiä oli mukava kokeilla, mutta ei siitä uutta suosikkiani tullut. Ohje on Talvi-Novitasta 2006, malli 44. Lanka on toissatalvista karmiininpunaista Woolia.

624437.jpg

Meillä kasvaa pihamaalla tällainen huivinesittelyteline.

624452.jpg

Ufoista puheenollen, ajattelin vaihteeksi sosialisoitua ja liittyä Fufo-tempaukseen. Ufo-sanan olen jo pitkään tiennyt tarkoittavan kaapin perälle unohtunutta keskeneräistä työtä (ufo = unfinished object, neuleslangia tuntemattomille lukijoille vain tiedoksi), mutta f-kirjaimen merkitys fufossa selvisi minulle vasta nyt. Ajattelin, josko se tarkoittaisi sitä f-sanaa, sopisi nimittäin ufon eteen oikein hyvin, mutta kyseessä onkin finishing unfinished object

Neulomismäärääni nähden minulla on ufoja komeroissani varsin vähän, mutta kylläpä niitäkin löytyi, kun tarkkaan mietti. Vihreät palat on virkattu yli 10 vuotta sitten, ja niistä piti tulla päiväpeitto. Paloja ei syntynyt peittoon asti, mutta pöytäliinaan nuo riittävät, ja jospa saisin edes sen nyt tehtyä tempauksen aikana. Oikeassa alanurkassa on säärystimen alku. Tarkoituksena oli neuloa säärystin minipyöröillä, mutta kyseinen kapistus ei käsiini istunut ja sukkapuikkojahan inhoan muutenkin. Nyt kun on tullut opeteltua magic loop, säärystimet voisivat viimein valmistuakin. Vasemmalla kuvassa on puseron hihat. Olipa minulla kerran valmis puserokin, jonka etu- ja takakappale oli neulottu vinoon. Sitä sain, mitä tilasinkin, sillä kappaleet olivat todella vinot, eivätkä istuneet päällä ollenkaan. Nyt ne ovat takaisin kerillä ja kokeilen jotain muuta mallia. Lanka on täyttä villaa ja ihanan väristä, mutta ymmärrettävästi puseron neulominen ei karvaan epäonnistumisen jälkeen ole maittanut. Näistä töistä kuulemme piakkoin uudelleen, toivottavasti iloisemmissa merkeissä.

624463.jpg