Bruno Pörrösen nimeämiskisassa voiton vienyt Pelagia on saanut viimein palkintonsa. Päätin liittää mukaan jotain itseneulottua, ja koska Pelagia itse ei tee sukkia eikä palmikoita, hän sai palmikkosukat. Niiden lisäksi pakettiin kuului kolme kerää bambu-soijalankaa sekä sekalainen kasa silmukkamerkkejä.

1500402.jpg

Lettisukat
Malli: Sukkasillaan-kirjasta "Letit pitkin säärtä" -sukan lyhytvartinen versio
Lanka: Gjestalin Maija (85 % villaa, 15 % polyamidia, 50 g = 130 m), väri 256
Langankulutus: 90 g
Puikot: 2,5 mm

Vähän jännitti, miten sukat onnistuvat. Olen tähän mennessä tehnyt aikuisen sukkia kolmet ja nekin itselle. Oma jalkani kun on keskenkasvuinen, niin on arvoitus, millaisia sukkia normaalit ihmiset pitävät. Vaihdoin sukkiin tiimalasikantapään, koska silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta ei minulta suju siististi. Kärkeen tein sädekavennuksen, joka onnistui hyvin ja on mielestäni kaunis. Muuten sukissa on ties kuinka monta - jos ei sentään virhettä - niin puutetta kuitenkin. Miten muuten sukat pitäisi levitellä kuvaa varten, ettei niihin tulisi laskoksia?

Sukkasillaan-kirja saa kritiikkiä siitä, että ohjeissa ei ole annettu suositustiheyttä. Kun sitten ohjeissa neuvotaan neulomaan 23 krs sileää ja sitten aloittamaan kärkikavennus, eikä anneta mitään mittoja, on aloittaleva sukanvääntäjä aika hukassa. Ehkä minä jonain päivänä tekaisen sukat ihan lonkalta, mutta siihen asti täytyy etsiskellä selkeämpiä ohjeita.

1500405.jpg