Tässäpä tulee Mutkia matkassa -hameen ohje! Hameeseen käy mikä lanka vain, mutta lankojen olisi oltava keskenään samanvahvuisia. Hametta voi pidentää (tai lyhentää, jos kantti sallii) mallikertojen määrää muuttamalla. Aluksi työ tuntuu menevän kierteelle, mutta asettuu sitten, kun kerroksia tulee lisää. Lopuksi hameen voi silittää tai pingottaa, niin mahdolliset kuprut oikenevat.

Kysymyksiä saa esittää ja palauteta antaa. Ja mielelläni kuulisin, jos joku tekee ohjeella hameen tai soveltaa mallivirkkausta muihin töihin.

597570.jpg

Tarvikkeet:
n. 400 g Novitan Samos-lankaa tai vastaavaa
Virkkuukoukku nro 4 tai käsialan mukaan
Kuminauhaa

Selityksiä:
Kavennus: virkkaa 2 s yhteen, eli työnnä koukku edellisen krs:n silmukkaan, ota lanka koukulle, työnnä koukku seuraavaan silmukkaan, ota lanka koukulle, ota vielä lanka koukulle ja vedä se kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi.
Lisäys: virkkaa 2 kiinteää silmukkaa (ks) samaan silmukkaan.

Mallivirkkaus (mallikerta on jaollinen 20:lla):
1. krs: Virkkaa kaksi kavennusta, 4 ks, *4 x lisäys, 4 ks, 4 x kavennus, 4 ks*, toista väliä *_*, kunnes jäljellä on 4 s, 2 x kavennus, 1 ketjusilmukka (kjs) kääntymistä varten.
2. krs: Virkkaa kiinteitä silmukoita koko krs:n ajan, 1 kjs kääntymistä varten.

Hame:
Hame virkataan poikittain. Virkkaa aloitusketjuksi 81 kjs. Aloita mallivirkkaus toisesta silmukasta koukusta lukien. Virkkaa vähintään 2 krs samalla värillä (mallityössä väriä on vaihdettu aina 2 krs:n jälkeen). Työhön tulee yhteensä 4 mallikertaa. Kun työn pituus (= hameen leveys) on riittävä (mallityössä 106 cm), virkkaa ensin mallivirkkauksen 1. krs. Yhdistä sitten aloitusreunaan ks:ta virkaten siten, että kappaleen nurja puoli on päällepäin, ja otat koukulle silmukan sekä aloitus- että lopetusreunoista. Nurjalle puolelle tulee pieni harjanne, mutta oikeasta puolesta tulee siisti. Virkkaa hameen yläreunaan (ja halutessasi alareunaan) ks:ta muutama kerros. Kavenna tarvittaessa joko tasaisesti koko krs:n ajan tai hameen sivuilla. Pujota hameen yläreunaan kuminauhaa. Halutessasi voit myös ommella kuminauhakujan. Sitten vain kylille uudessa hamosessa!

597567.jpg