Messulankoja olen pääasiassa vielä ihaillut, mutta sen sijaan sieltä ostetut kivet päätyivät jo koruiksi. Värimaailma on taas maartsimaisen repäisevä, harmaata ja tummanpunaista. Kaikki kaulakorut on tehty samalla periaatteella, koska taidot eivät monimutkaisempaan riitä, ja toisaalta tykkään korumallista, jossa on keskellä riippuva killutin.

1090118.jpg

Harmaista, läpikuultavista helmistä syntyi toinenkin kaulakoru, jossa on keskellä jaspis. Koru koostuu kahdesta ketjusta ja on kyllä symmetrinen, vaikka kuvakulma muuta näyttääkin.

1090121.jpg

Neliönmuotoiset helmet näyttivät messuilla mustilta, mutta kotona ne paljastuivat violeteiksi. Minulla ei ole toistaiseksi mitään violettia vaatetta, mutta messuilta mukaan tahtonut Araucania on violetihtavaa tummanpunaista. Täytynee siis tehdä koruun sopiva neule. Keskikivi on onyksi.

1090123.jpg

Minusta helmitöissä on mukavinta pienten välihelmien sommittelu. Isot kivet ovat vain välttämätön paha, että koru näyttäisi joltain, mutta pikkuhelmien kanssa näpertely on ehdottomasti koko homman kiehtovin osuus.

1090127.jpg