Nytpä minulla on jotakin todella järisyttävää näytettävää. Voitteko kuvitella: olen neulonut sukat! Nämä ovat toiset koskaan-ikinä-milloinkaan neulomani aikuisten sukat; ne ensimmäiset on tehty koulussa 20 vuotta sitten. Lasten sukkiahan olen muutamat tehnyt, mutta juuri valmistuneet yksilöt ovat aivan uusi aluevaltaus.

1200391.jpg

Jaywalker-sukat
Malli: Magknits September 2005
Koko: pienempi, varret ohjetta lyhyemmät, koska (turhaan) pelkäsin langan loppumista kesken.
Lanka: Austermann Step (100 g = 420 m), väri 0026
Langankulutus: 80 g
Puikot: 2 mm

Raitalangan voitin kesällä fufoilun arvonnassa. Päätin melkein heti langan nähtyäni, että nyt ne sukat täytyy sitten tehdä. En yrittänytkään osuttaa raitoja kohdalleen, ja raidanvaihtokohtiin tuli välillä hassuja väkäskuvioita, kauneusvirheitä siis. Ohje oli selkeä, mutta mielestäni 2 o 2 n -joustin yläreunassa ei sovi yksiin siksak-neuloksen kanssa. Sukista tuli kapoisiin jalkoihini vähän löysät, vaikka tein pienemmän koon mukaan ja pienemmillä puikoillakin. Mutta lähinnä aion pitää näitä kotona paljaissa jaloissa, jotta lankaan upotetut aloe vera ja jojoba pääsisivät vaikuttamaan kuiviin kantapääparkoihini. Saapas nähdä, kumpi antaa ensimmäisenä periksi, sukka vai kantapää.

Syy, miksi sukanneulonta ei ole aiemmin innostanut, lienee se, että joskus minulle sanottiin sukanteon olevan tosi hankalaa. Olin tuolloin herkässä iässä, ja kyseenalainenkin oppi upposi hedelmälliseen maaperään. Niinpä olenkin keskittynyt "helpompiin" neuleisiin, kuten palmikoihin ja pitsihuiveihin. Mutta kyllä minun täytyy nyt ainakin opetella vielä tiimalasikantapää. Jaywalkereissahan oli ranskalainen kantapää, mikäli tulkitsin oikein. Nettikaupan sukkalankavalikoiman ääreltäkin löysin kerran itseni, joten katsotaan, mihin tämä johtaa. Mutta aikas tyytyväinen itseeni olen!

1200384.jpg