Olen ihmetellyt, kun ihmiset ostavat kotiin joululahjaksi elektroniikkaa, tietokoneita ym. Miksi ne pitää ostaa juuri jouluksi? Enää ei ole vara ihmetellä, sillä meillekin muutti joulun aikaan uusi tietokone. Entinen ei kuntoutunut, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa. Mutta nyt blogin päivitys ja kuvien laitto alkaa sujua taas sutjakammin. (Ainakin siihen asti, kunnes uusi kone päättää hajota tai seota muuten.)

Viime jouluksi tein äidille verkkoponchon Ainosta. Se kuulemma kutitti kaulaa, joten lupauduin värkkäämään ponchon punaisesta Teddystä, jota oli varastossa. Lisäksi äiti sai Lana grossan Mezzo-langasta neulotun huivin. Mallineule on esitelty Ihan itsessä ja se kulkee nimellä Rajakarjalainen neulemalli. Äidin suku on lähtöisin Suojärveltä eli Raja-Karjalasta, joten malli sopi hänelle kuin nakutettu. Huivin päissä olevat lehtihärpäkkeet tein Nicky Epsteinin Knitting on the Edge -kirjan mukaan.

319365.jpg

Kummitätinikin sai huivin. Lankana oli Schoeller-Stahlin Record 215 -puuvillalanka ja ohje täältä. Neuloin huivin kahtena kappaleena ja silmukoin ne keskeltä yhteen, jolloin siksak-reunus tuli samanlaisena molempiin päihin.

319366.jpg

Joululahjapajan keskellä alkoi tuntua siltä, että tarvitsen itsekin huivin, jotain nopeaa paksusta langasta. Puikoille pääsi Mondo-lanka sekä Syksy-Novitassa ollut Mozart-huivi. Olisikohan minulla toivoa käärmeenlumoajana vai pitääkö vain tyytyä langanlumontaan?

319368.jpg