Nyt se on valmis! Miehen palmikkopaita on ollut tekeillä syksystä lähtien, vaikka luulin, että paksusta langasta tehdä sutkaisee puseron hujauksessa. Ranskankielisestä ohje oli selkeä, ja sanakirjan avulla termit avautuivat (käymilläni ranskan alkeiskursseilla ei jostain syystä opeteltu neulesanastoa). Mutta kaaviossapa oli virhe! Olin tehnyt palmikko-osuutta - pyörönä, jolloin vahinko kaksinkertaistui - reilut 10 cm, kun tajusin, että osa sivupalmikoista kääntyy väärään suuntaan. Sitten purettiin. Kuten aina suurehkon purkutyömaan jälkeen kiinnostus työtä kohtaan lopahti dramaattisesti. Joulun seutuun palasin kuitenkin puseron pariin. Toisessa hihassa vielä keskitin kuvion väärin, mutta siitä ei voi syyttää Ranskanmaan ohjeenlaatijoita, pelkästään ihan tätä kotimaista alihankkijaa. Koska olin päättänyt tehdä työn valmiiksi tammikuussa, en voinut jäädä enää purkamisen tuskassa rypemään, vaan jatkoin neulomista jo seuraavana päivänä.

Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen lopputulos on käyttäjälle mieleinen, ja paita on juuri sopivankokoinenkin.

1257605.jpg

Palmikkopaita     
Ohje: Phildar hommes 06-07, malli 4
Koko: M-koon silmukat, todellinen koko M/L                              
Lanka: Novitan Isoveli, väri 037
Langankulutus: 950 g
Puikot: 6 mm, resoreissa 5 mm

Neuloin paidan kainaloihin asti pyörönä. Hihat yritin tehdä yhdellä pyöröllä yhtäaikaa Kristiinan ohjeen mukaan, mutta langat menivät niin sotkuun, että en katsonut touhua vaivan arvoiseksi. Tein siis hihat pyörönä kuitenkin, mutta yhden hihan kerrallaan. Ohjeen mukaan neulottava kaulus näytti niskatuelta, joten tein tavallisen pyöreän pääntien.

1257627.jpg

Mallissa oli erikoisen palmikon lisäksi se minua aina viehättävä yksityiskohta, että resori jatkuu palmikkona.

1257645.jpg

Olen mukana Lankahamstereissa ja sijoitettuna alablogi ykköseen. Viime vuonna taisin kisailla kärkipaikoista, mutta nyt otan rauhallisemmin. Lähinnä tavoitteena on vähentää puuvillaisia jämälankoja.