Sydämellinen kiitos polvisukkia kehuneille! Mallihan ei paljon taitoa vaatinut, mutta kärsivällisyyttä sitäkin enemmän. Pahoittelut haamupäivityksestä, sillä Vuodatus takkuili, mutta oli sitten omia aikojaan julkaissut keskeneräisen kirjoituksen. Kyllä Bloggerin seireenit huutelevat yhä vain viettelevämmin...

Tänään minulla on kuva huonosti -päivä. Ei ollutkaan kovin hyvä idea kuvata punaisia töppösiä punasävyisen maton päällä.

Tossut1

Kotitossut 
Ohje: Novita kevät 2007 mallien 60 ja 61 pohjalta
Lanka: Kauhavan Kangas-Aitan Melli (100 % villaa, 100 g = 60 m), väri 320
Langankulutus: 180 g

Virkkuukoukku: 6 mm
Aloitettu ja valmistunut tässä kuussa

Tossut on virkattu sen kummemmin keskittymättä, ja sen kyllä huomaa. Huovutin ne ensin neljässäkympissä, mutta siinä ei kummempia tapahtunut, joten tassuttimet pääsivät lakanapyykin kaveriksi kuuteenkymppiin. Melli ei kovin tasaisesti huovu. Lisäksi tein virheen, josta ohjeessa varoiteltiin: kiristin suuaukot liian tiukalle ja niihin oli pakko leikata pienet lovet. (Melkein) kaikki, mikä voi mennä pieleen, meni siis pieleen. Tossut kaipasivat jotain koristusta, joten vuoden takaisella huovutuskurssilla pyöritellyt pallukat löysivät paikkansa. Kuten aina ennenkin kylmä punainen muuttuu kameran välityksellä aivan väärän sävyiseksi.

Tossut2

Pikkusukkiakin on valmistunut muutamat. Viime viikolla esittelemäni järkyttävän koolauksen vastapainoksi minulla on ilo näyttää vähän onnistuneempi värjäys. Lanka on mintunvihreää Bambinoa, jonka värjäsin Granny Smith -ompunvihreällä sekä sitruunankeltaisella. Tämä oli niitä harvinaisia pätkävärjäyksiä, jotka näyttävät neulottuna paremmilta kuin kerällä. Sukat on tehty sillä samalla ohjeella, jolla näytän neulovan kaikki pikkusukat, ja koko on vauva.

Sukkasato4

Mitähän muuten tapahtuisi, jos menisin juttelemaan pihalla hääräävien rakennusmiesten kanssa koolauksesta? Olisikohan meillä aiheesta hiukan eri käsitys?

Luulin jo, että Sukkasato loppuu huomenna. Lueskelin Kotilatoa, jossa sanottiin, että nyt ollaan puolessa välissä. Siinä mietin, kummalla on allakka hukassa, minulla vai Kaisa-emännällä. Minullapa tietysti. Automaattisesti oletin, että kyseessä on kuukauden mittainen juttu. Pitää siis neuloa lisää sukkia!


Sukkasato5