Kesäkuun Me-lehdessä oli kiva idea: valmiille kangaskassille virkattiin paloista päällys. Päätinkin tarttua toimeen, sillä virkatuissa ja neulotuissa laukuissa on ongelmana se, että ne venähtävät epämääräisen muotoisiksi varsinkin vesipullon kohdalta. Ehdin viisastella ylimielisesti miehelle, että lehden mallikassi näytti 7-vuotiaan tekemältä; niin olivat palat vinksin vonksin. Täynnä ylemmyyden tunnetta aloin virkata palaa ohjeen mukaan:

Kassi4

Niinpä. Ohjeessa oli mielestäni jotain häikkää, sillä silmukat eivät lisääntyneet loogisesti. Ei ihme, että mallilaukku näytti siltä kuin näytti. (Siis minun virkkaustaidoissanihan ei ole mitään vikaa.) Päätin jättää ohjeen omaan arvoonsa ja kehitellä ihan muuta.

Kassi1

Kassukka   
Ohje: mallivirkkaus Venla Kodin suuri käsityökirjasto 1 -kirjasta
Lanka: Wolle Rödelin Borkum (45 % viskoosia, 40 % puuvillaa, 15 % pellavaa, 50 g = 100 m), väri 1458 sekä Novitan Suvi (100 % puuvillaa, 50 g = 120 m)
Langankulutus: yhteensä 200 g

Koukku: 3 mm
Aloitettu: 8.8.2008
Valmistunut: 14.8.2008

Langat ovat itsevärjättyä palleroislankaa, hameen tähteitä sekä edellisen postauksen liivilankaa (kiitoksia muuten kehuista, sekä blogissa, suullisesti että sähköpostilla tulleista!). Itse asiassa Vestish piti saada alta pois, jotta pääsen virkkaamaan kassia. Mallivirkkaus oli selkeä ja näyttävä. Kassin sisuksena on vanha Marimekon laukku, jonka sain jostain lahjuksena (en siis lahjana vaan ihan aitona lahjuksena). Minulla oli jalo päämäärä päällystää myös kahvat virkkaamalla, mutta Borkum ei olisi riittänyt ja muutenkin siinä vaiheessa alkoi jo tympiä.

Kassi2

Lopuksi vielä viimeinen silaus: pupu messiin ja menoksi!

Kassi3