Minähän en sukkia neulo. Koulussa tuli tietenkin tehtyä ne pakolliset, mutta sen jälkeen en ole sukkatyttöjä ollut. Sukkapuikot ovat muutenkin ihan liian monimutkaiset kapineet meikäläiselle: lanka kiertyy labyrintiksi puikkojen ympärille, puikko putoaa ihan itsestään tai sitten itse tempaisee väärän puikon pois.

Nyt minulle kuitenkin ehdotettiin sukkien neulomista kummitytölle. Ajattelin, että suloinen 4,5 kuukauden ikäinen neitokainen on hyvä syy luopua sukkakammosta. Magic Loop -tekniikan opettelun ansiosta voin jättää inhoamani sukkapuikot laatikkoon ja neuloa pyöröillä. Luumunpunaisten sukkien lanka on Wool ja kuvio on mukaeltu Nicky Epsteinin Knitting on the Edge -kirjan ohjeesta. Alkoi näyttää kuitenkin siltä, että sukat ovat pikemminkin neljän vuoden kuin neljän kuukauden ikäisen kokoa, joten piti sitten tehdä samaan syssyyn toisetkin. Valkoisten lanka on Bambino ja kirjoneulekuvio on napattu vanhasta Novitasta.

Vauvansukat.jpg

Lisäksi viime päivinä on valmistunut miehelle kaulahuivi Samos Lollipopista. Kun ei lunta ja pakkasta näytä tulevan, niin pärjää kevyemmilläkin varusteilla. Minä kyllä toivoisin, että paksuille talvivaatteille olisi pian tarvetta.

291092.jpg