Se pyörii sittenkin! Mutta tiukkaa teki. Kun edellisen neuleprojektin yhteydessä oli Into kadoksissa, nyt karkuteille vilisti Usko. Keskeltä aloitetun ympyrän neulomisessa on erotettavissa samt vaiheet kuin kolmiohuivinkin: aluksi on kivaa ja nopeaa, sitten homma alkaa tympiä perusteellisesti ja lankakerä hupenee aivan liian nopeaa vauhtia. Kyllä useammankin hetken ajattelin, ettei valmista tule.

Pinwheel2


Väkkäräliivi    
Ohje: Pinwheel Sweater hihattomana
Lanka: Wendy Fusion (50 % villaa/50 % akryylia, 50 g = 88 m), väri 165 Bolognese, Novitan Aino
Langankulutus: Wendy Fusion 250 g, Aino 45 g

Puikot: 8 mm, reunuksessa ja hihansuissa 6 mm
Aloitettu: maaliskuussa
Valmistunut: 7.7.2008

Wendy Fusion seurasi minua kotiin viime elokuussa Helsingistä. Pitkään aikaan langalle ei tuntunut olevan sopivaa käyttöä, mutta kun blogeissa alkoi näkyä Pinwheel Sweatereita, totesin langan löytäneen paikkansa. Hihoja en suunnitellutkaa ntekeväni, mutta silti oli uhkarohkeaa aloittaa työ 250 gramman voimin. Reunukseen siirryttäessä näyttikin siltä, ettei Wendy riitä. Halusin kuitenkin i-cord-reunuksen, joten päädyin käyttämään Ainoa joka toiseen renkulaan. Hyvin Aino tulikin toimeen Italian serkkunsa Wendyn kanssa sekä rakenteensa että värinsä puolesta.

Pelagialla oli ratkaiseva osuus liivin valmistumisessa: hän lainasi ensinnäkin Addin pyöröt ympyrää varten ja lopussa tuli hätiin, kun vaatimaton Aino-varastoni ehtyi.  Kiitän!

Pinwheel1

(Kuvan saa isommaksi klikkaamalla. Hepsin neuvosta huolimatta en saa Flickrin kuvia mahtumaan sivupohjaan.)

Wendy Fusion oli hiukan takkuista neulottavaa, mutta upeiden värien vaihtelun seuraaminen korvasi sen puutteen. Kuten tavallista kuvissa värit vääristyvät: ne ovat oikeasti kylmiä punaisia. I-cord-reunus otti tosi lujille. Koska normaalisti käytän pyöröpuikkoja, sukkapuikoilla neulominen en tosi hankalaa, kun puikon pää tökkii sinne sun tänne. Reunuksessa tehtiin kahta lenkkiriviä yhtä aikaa, jolloin toinen aina jätettiin "lepäämään". Arvatkaa vain, montako kertaa sukkapuikko irtosi lepovuorossa olevasta pötkylästä. Aika monta.


Väkkäräliivi ei ole maailman istuvin vaate. Värit kuitenkin paikkaavat tätäkin puutetta, ja liiville lienee käyttöä, toivottavasti ei kuitenkaan pariin kuukauteen.